4a Setmana de l’Animació a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

igualada

Un any més, i ja serà la quarta edició, l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps portarà a terme la Setmana de l’Animació, activitat interdisciplinar que organitza l’escola com una experiència de treball creatiu en equip i dedicat a la realització de curts d’animació.

Dels dies 1 al 8 de febrer, l’alumnat dels diferents cicles formatius que s’imparteixen a l’escola (art final de disseny gràfic, gràfica publicitària i artesania en cuir) treballarà en equips per elaborar la part teòrica (guió literari, tècnic, storyboard) i la part pràctica (rodatge i producció) dels seus curts. La tècnica que cal desenvolupar en aquest projecte s’anomena Stop Motion i es basa en els fonaments físics del cinema i en la il·lusió de moviment que produeix la seqüència d’imatges estàtiques projectades a una determinada velocitat. Durant tot el procés de creació d’aquests treballs audiovisuals, l’alumnat podrà comptar amb l’ajuda de tot el claustre de professorat de l’escola que guiarà i supervisarà cada proposta. Cada any l’escola proposa un concepte o leit motif base, comú a cada projecte, i en aquesta ocasió és Ànima gràfica.

La IV Setmana de l’Animació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps començarà amb la conferència-master class “El procès creatiu en el documental i la utilització de l’animació i el disseny gràfic en el gènere”, a càrrec de Susana Guardiola Lapuente, directora, guionista i productora de pel·lícules documentals. Aquesta professional, explicarà, entre altres temes, com treballar amb la realitat pot ser un repte per a molts creadors del gènere documental, ja que històries i personatges reals plantegen un desafiament per a la posada en escena i la imatge cinematogràfica; per aquest motiu l’ús de l´animació i el disseny gràfic és una eina que permet anar més enllà de la realitat per donar lloc al documental de creació.

La conferència de Susana Guardiola tindrà lloc l’1 de febrer a dos quarts d’onze del matí, i l’entrada és lliure a tothom que hi estigui interessat, prèvia inscripció via email a gasparcamps@gmail.com, a Secretaria o al telèfon de l’escola 938055262, tenint en compte que les places són limitades.

Aquesta activitat finalitzarà el divendres 8 de febrer amb una presentació pública dels curts al Museu de la Pell d´Igualada i Comarcal de l’Anoia de 12 a 2 del migdia.

 

El cartell, imatge de la IV Setmana de l’Animació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, és una creació d’Albert Soler, alumne de segon curs de Gràfica Publicitària.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s